Το Photosphere είναι ένα Φεστιβάλ Φωτογραφίας Εξωτερικού Χώρου στο οποίο επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι απ' όλο τον κόσμο, εκθέτουν τις φωτογραφίες τους για ένα μήνα, σε εξωτερικό χώρο, κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό!
Τις φωτογραφίες προς έκθεση επιλέγει Καλλιτεχνική Επιτροπή που αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της τέχνης.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως σεμινάρια φωτογραφίας, εργαστήρια, μουσικές βραδιές και άλλα.

Το 1ο  Photosphere πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Πάτμο από τις
5 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2017 και έλαβαν μέρος 27 συμμετέχοντες με 122 φωτογραφίες!

Φέτος, ο στόχος των Διοργανωτών πραγματοποιείται και το 2ο Photosphere φιλοξενείται από δύο νησιά, την Πάρο και την Πάτμο!
Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν στην Πάρο από τις 15 έως τις 30 Ιουλίου, στον πραύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αρχίλοχος” ενώ στην Πάτμο από τις 10 έως τις 25 Αυγούστου, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου “Πάτμιον”.
Ο Αρχίλοχος και το Πάτμιον βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στις πρωτεύουσες των δυο νησιών και έχουν πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα.

Η είσοδος της έκθεσης θα είναι δωρεάν προς το κοινό και ο αριθμός των επισκεπτών είναι βέβαιο ότι την συγκεκριμένη περίοδο  θα είναι όχι μόνο εξασφαλισμένος αλλά ιδιαίτερα μεγάλος.