Το Photosphere είναι ένα Φεστιβάλ Φωτογραφίας Εξωτερικού Χώρου στο οποίο επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι απ' όλο τον κόσμο, εκθέτουν τις φωτογραφίες τους για ένα μήνα, σε εξωτερικό χώρο, κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό!

Τις φωτογραφίες προς έκθεση επιλέγει Καλλιτεχνική Επιτροπή που αποτελείται από καταξιωμένους επαγγελματίες στον χώρο της τέχνης.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται παράλληλες δράσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως σεμινάρια φωτογραφίας, εργαστήρια, μουσικές βραδιές και άλλα.

Το 1ο Photosphere πραγματοποιήθηκε στην Πάτμο το καλοκαίρι του 2017 και έλαβαν μέρος 27 συμμετέχοντες με 122 φωτογραφίες ενώ το 2ο Photosphere με 30 συμμετέχοντες και 101 φωτογραφίες φιλοξενήθηκε το καλοκαίρι του 2018 από δύο νησιά, την Πάρο και την Πάτμο!

Το 3ο Photosphere είναι γεγονός και τα δυο νησιά των διοργανωτών, η Πάρος και η Πάτμος, ετοιμάζονται να ανοίξουν και πάλι την αγκαλιά τους σε αυτή την υπέροχη γιορτή της φωτογραφίας!

Οι επιλεγμένες φωτογραφίες θα εκτεθούν στην Πάρο από τις 30 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2019, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “Αρχίλοχος” ενώ στην Πάτμο από τις 28 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου 2019, στον προαύλιο χώρο του Πνευματικού Κέντρου “Πάτμιον”.

Ο Αρχίλοχος και το Πάτμιον βρίσκονται σε κεντρικά σημεία στις πρωτεύουσες των δύο νησιών και έχουν πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα.

Η είσοδος της έκθεσης θα είναι δωρεάν προς το κοινό και ο αριθμός των επισκεπτών είναι βέβαιο ότι την συγκεκριμένη περίοδο θα είναι ιδιαίτερα μεγάλος.