ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το “Photosphere” γιορτάζει τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
και τιμά τους αγωνιστές της!

Με αφορμή την Επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, το Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Εξωτερικού Χώρου “Photosphere”, στο πλαίσιο των δράσεών του, έχει τη χαρά να φιλοξενήσει, την έκθεση του φωτογράφου Ηλία Περγαντή με θέμα το 1821.
Οι φωτογραφίες αποτελούν προσπάθεια και συστηματική δουλειά 4 χρόνων στην Ελληνική Επικράτεια, αποδίδοντας φόρο τιμής στους αγωνιστές και τα πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης.
Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2021, κατά τη διάρκεια του 4ου Photosphere στην Πάρο και την Πάτμο!

 

Σας ενημερώνουμε ότι το 4ο Photosphere αναβάλλεται για το καλοκαίρι του 2021. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλαμε μέχρι τελευταία στιγμή, δυστυχώς, λόγω της πανδημίας, των κανόνων που ακολουθούν αυτής και των δυσκολιών που η κρίση αυτή έφερε στους συνεργάτες και τους χορηγούς μας, το Φεστιβάλ δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί στις προγραμματισμένες ημερομηνίες και στα δύο νησιά. Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη δημοσίευσή μας, οι συμμετέχοντες που έχουν επιλεγεί θα παραμείνουν οι ίδιοι αλλά θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δράσεις στις οποίες θα έχουν την ευκαιρία να δηλώσουν συμμετοχή κι άλλοι φωτογράφοι. Οπλιζόμαστε με αισιοδοξία και προετοιμαζόμαστε ήδη για το καλοκαίρι του 2021. Να είστε όλοι καλά, υγιείς και μείνετε συντονισμένοι για τις δράσεις που ακολουθούν!

Αποτελέσματα

Έχουμε τη χαρά να σας ανακοινώσουμε τους 25 συμμετέχοντες του 4ου Photosphere!

Αθανάσιος Δήμου
- Ελλάδα
Άννα Μαρία Χατζηστεφάνου - Ελλάδα
Andrea Georgacopulo Protegdico - Ιταλία
Βαγγέλης Παναγιωτακόπουλος - Ελλάδα
Γεωργία Τσακαλογιάννη - Ελλάδα
Γεώργιος Λ. Ράπτης - Ελλάδα
Γιώργος Αγγέλης - Ελλάδα
Claudia Missailidis - Βραζιλία

Δημήτριος Χριστοδουλέλλης - Ελλάδα
Έμμα Παπαδογεωργάκη - Ελλάδα
Εμμανουήλ Σπίννος - Ελλάδα
Ηλίας Γαλανάκης - Ελλάδα
Igor Ochmiansky - Γαλλία
Ilke Coskuner - Τουρκία
Ilknur Baltaci - Τουρκία
Κίμων Αξαόπουλος - Ελλάδα
Λάμπρος Ράπτης - Ελλάδα
Liane Linda Bencuya - Τουρκία
Μαρία Παναγιώτογλου - Ελλάδα
Max Στέφανος Ματθαίου - Ελλάδα / Η.Π.Α.
Mike Fan Tong Hwa - Ταϊβάν / Ελλάδα
Παρασκευή Ψυχογιού - Ελλάδα
Stefano Rapino - Ιταλία
Στέφανος Πατεράκης - Ελλάδα
Xavier Delannoy - Γαλλία

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όσους, παρά τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε τους τελευταίους μήνες, δήλωσαν συμμετοχή στο Φεστιβάλ και να συγχαρούμε αυτούς που πέρασαν.     
 Έως το τέλος Μαΐου και ανάλογα με τις εξελίξεις της πανδημίας, θα σας ενημερώσουμε αν το 4ο Photosphere θα πραγματοποιηθεί ή θα αναβληθεί για το καλοκαίρι του 2021. 
Σε περίπτωση αναβολής, οι συμμετέχοντες που έχουν επιλεγεί παραμένουν οι ίδιοι αλλά θα δοθεί η ευκαιρία και σε άλλους φωτογράφους να δηλώσουν συμμετοχή σε άλλες δράσεις του Φεστιβάλ οι οποίες θα ανακοινωθούν εν καιρώ.               
Το καλοκαίρι που ακολουθεί θα είναι διαφορετικό και δύσκολο για όλους μας. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις κάθε μορφής τέχνης έχουν πληγεί και οι περισσότερες είτε αναβάλλονται/ακυρώνονται,  είτε θα πραγματοποιηθούν κάτω από ορισμένες συνθήκες που το πιθανότερο είναι να αλλάξουν τη δομή τους.         
Το σημαντικότερο όμως όλων είναι η υγεία μας και σε αυτή πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα.
Μένουμε λοιπόν ασφαλείς και ελπίζουμε για το καλύτερο!