Το Photosphere είναι το καθιερωμένο Διεθνές Φωτογραφικό Φεστιβάλ του Αιγαίου, που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην Πάρο και την Πάτμο. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι απ’ όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό γνώρισμά του είναι ότι οι φωτογραφίες παρουσιάζονται σε επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους των δύο νησιών. Οι φωτογραφίες που συμμετέχουν επιλέγονται από Κριτική Επιτροπή που την απαρτίζουν πρόσωπα υψηλού κύρους από τον επαγγελματικό τομέα της φωτογραφίας και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Μαζί με τις κεντρικές εκθέσεις διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις για τη φωτογραφική τέχνη όπως σεμινάρια και εργαστήρια από επαγγελματίες, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, άλλες εξειδικευμένες εκθέσεις αλλά και μουσικές βραδιές.

Το Photosphere παρουσιάζει υψηλή επισκεψιμότητα που οφείλεται στην κατάλληλη επιλογή κεντρικών χώρων των εκθέσεων, την ποιότητα των έργων που εκτίθενται, τη δωρεάν είσοδο των επισκεπτών και βέβαια στο γεγονός ότι η περίοδός του συμπίπτει με την αιχμή της τουριστικής περιόδου των δυο νησιών. Η υψηλή επαγγελματική συνέπεια των διοργανωτών του έχει καταστήσει το Φεστιβάλ Photosphere μια απολύτως επιτυχημένη γιορτή της τέχνης της φωτογραφίας κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό του Αιγαίου.

Για τέταρτη φορά το Αιγαίο γιορτάζει τη Φωτογραφία:
· Η Πάρος γιορτάζει στον «Αρχίλοχο», στην Παροικιά, και για πρώτη φορά στο χώρο «Άγιος Αθανάσιος», στη Νάουσα, από 20 Ιουνίου μέχρι 4 Ιουλίου.
· Η Πάτμος γιορτάζει στο «Πάτμιον» στη Σκάλα, και για πρώτη φορά στο χώρο του «Παλαιού Δημοτικού Σχολείου», στη Χώρα, από 20 Ιουλίου μέχρι 3 Αυγούστου.