Το Photosphere είναι το καθιερωμένο Διεθνές Φωτογραφικό Φεστιβάλ του Αιγαίου, που διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην Πάρο και την Πάτμο. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι απ’ όλο τον κόσμο. Χαρακτηριστικό γνώρισμά του είναι ότι οι φωτογραφίες παρουσιάζονται σε επιλεγμένους εξωτερικούς χώρους των δύο νησιών. Οι φωτογραφίες που συμμετέχουν επιλέγονται από Κριτική Επιτροπή που την απαρτίζουν πρόσωπα υψηλού κύρους από τον επαγγελματικό τομέα της φωτογραφίας και τον καλλιτεχνικό κόσμο. Μαζί με τις κεντρικές εκθέσεις διοργανώνονται παράλληλες εκδηλώσεις για τη φωτογραφική τέχνη όπως σεμινάρια και εργαστήρια από επαγγελματίες, δράσεις για μικρούς και μεγάλους, άλλες εξειδικευμένες εκθέσεις αλλά και μουσικές βραδιές.

Το Photosphere παρουσιάζει υψηλή επισκεψιμότητα που οφείλεται στην κατάλληλη επιλογή κεντρικών χώρων των εκθέσεων, την ποιότητα των έργων που εκτίθενται, τη δωρεάν είσοδο των επισκεπτών και βέβαια στο γεγονός ότι η περίοδός του συμπίπτει με την αιχμή της τουριστικής περιόδου των δυο νησιών. Η υψηλή επαγγελματική συνέπεια των Διοργανωτών του έχει καταστήσει το Φεστιβάλ Photosphere μια απολύτως επιτυχημένη γιορτή της τέχνης της φωτογραφίας κάτω από τον καλοκαιρινό έναστρο ουρανό του Αιγαίου!

Το 5ο Photosphere θα ξεκινήσει αυτή τη χρονιά από την Πάτμο και θα πραγματοποιηθεί στο “Πάτμιον” Πνευματικό Κέντρο από τις 17 έως τις 31 Ιουλίου 2022 ενώ στην Πάρο και στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Αρχίλοχο” θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2022.